top of page

Eradze pakt goud!

Het Weltweihnachtscircus Stuttgart heeft met het afgelopen programma in Stuttgart afgelopen zondag de Gouden Clown gewonnen op het internationale circusfestival van Monte Carlo! Dat is de hoogste circus onderscheiding ter wereld!De gouden clown ging naar Gia Eradze’s Royal circus uit Moskou, die met zijn 70 artiesten een groot onderdeel was van het laatste Weltweihnachtscircus/ Gia Eradze betoverde met zijn spetterende kozakkennummer en Russische schommel en Fabergé eieren in het grootste quickchange nummer ter wereld. Daarbij kreeg hij staande ovaties voor zijn acts en betoverende balletten met honderden sprrokjesachtige kostuums. Gia vulde met zijn acts 1/3 van het recentste succesprogramma van het Weltweihnachtscircus, dat het afgelopen jaar als meest succesvolle en bezochte kerstcircus van Duitsland meer dan 100.00 bezoekers trok.


De gouden Clown van het Royal Circus van Gia Eradze is dan ook een kroon op het programma van het Weltweihnachtscircus. In Monte Carlo gaf men toe dat dankzij de samenwerking met het Weltweihnachtscircus, waar de Europese première plaatsvond, deze kostbare acts nu in Monte Carlo kon presenteren. De tweede gouden clown ging naar Krone dompteur Martin Lacey die in 2017 te gast was in het Weltweihnachtscircus. Ook Gouden Clown winnaar van afgelopen jaar Josef Richter was in het programma met zijn grote jockey nummer.


“Met ook andere in Monte Carlo bekroonde acts”, zegt producent Henk van der Meijden, “is dit het bewijs dat het Weltweihnachtscircus uitsluitend de wereldtop in haar programma presenteert.”
コメント


bottom of page