top of page

2 Jaar van MAD - Madrid Artes Digitales

MAD viert zijn tweede verjaardag met:

  • 250.000+ bezoekers Pompeii in Madrid

  • 1.000.000+ bezoekers Tutankhamun wereldwijd

  • Verlenging van Pompeii in MAD Madrid tot juli 2024

  • Lancering van nieuwe kunstwerken & metaverse campagne Pompeii

  • Nieuwe landen voor Tutankhamun & PompeiiSinds de premère in Matadero Madrid's Nave 16 in september 2023 hebben al meer dan 275.000 toeschouwers de baanbrekende, meeslepende digitale ervaring over Pompeii bezocht, die kunst, technologie, museale elementen en educatie combineert. Het boeit het publiek met een levendige en realistische recreatie van de Romeinse stad vóór en tijdens de vernietiging door de Vesuvius.


Vanwege het success kondigt MAD met trots aan dat "The Last Days of Pompeii - The Immersive Exhibition" zijn verblijf in Madrid verlengt tot juli. Tijdens deze verlenging wordt de nieuwe kunstwerk en Metaverse videocampagne gelanceerd.


Dit jaar zal Pompeii zijn première beleven in verschillende Europese steden en te zien zijn in China. De steden worden binnenkort bekendgemaakt!


Het eerste door MAD geproduceerde IP - Tutankhamun, The Immersive Exhibition - trok meer dan 311.000 bezoekers in Madrid en won talrijke internationale prijzen, waaronder verschillende Golden Telly Awards voor het gebruik van 360°-technologie in een meeslepende tentoonstelling.


Na het success in Madrid is Tutankhamun momenteel te zien in 6 steden: Caïro (in het Grand Egyptian Museum, vlak naast de oorspronkelijke 5500 artefacten van Tutankhamun), São Paulo, Wenen, Stuttgart, Hamburg en Barcelona - met in totaal meer dan 1.000.000 verkochte tickets wereldwijd.


komende herfst zal Tutankhamun te zien zijn in Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Duitsland en China.


In september zal de derde en nieuwste IP van MAD in première gaan in MAD Madrid.


Madrid Artes Digitales is een project gesteund door de ervaring van drie belangrijke referenties in de wereld van cultuur: LAYERS OF REALITY, verantwoordelijk voor de oprichting van een van de eerste digitale kunstcentra in Europa in Barcelona; de diepgaande kennis van de culturele sector in Madrid met meer dan een miljoen verkochte tickets per jaar door SOM PRODUCE; en de internationale visie van STARDUST, een van de belangrijkste producenten van live shows in Europa.


In slechts twee jaar heeft deze solide basis, samen met haar toewijding aan innovatie en kwaliteit, MAD gepositioneerd als een uniek cultureel centrum in de Spaanse hoofdstad en heeft het een nieuwe internationale norm gesteld op het gebied van immersive tentoonstelling wereldwijd.
Comentários


bottom of page