top of page

Tutankhamun
Immersive experience

2022 - 2024 | Cairo, São Paulo, Madrid,  Barcelona,

Vienna, Hamburg, Stuttgart Immersive experience

Na het enorme succes van de tentoonstelling over het leven en werk van Gustav Klimt in ons Digital Arts Centre in Madrid ging afgelopen november onze tweede immersive art productie over de verborgen geschiedenis van Tutankhamun in première.

Op 4 November 2022 was het precies 100 jaar geleden dat archeoloog Howard Carter na zijn jarenlange zoektocht eindelijk de graftombe van Tutankhamun ontdekte.

Deze bijzondere gebeurtenis heeft Stardust op grootse wijze gevierd met een buitengewone tentoonstelling waarin de geheimen van het oude Egypte en zijn fameuze farao worden ontrafeld als nooit tevoren.

 

In de prachtige Matadero, midden in het centrum van Madrid, is Madrid Artes Digitales – ofwel MAD - gevestigd. In dit historische gebouw stapt het publiek in de betoverende wereld van King Tut, de jonge Farao, wiens leven tot ieders verbeelding spreekt.

 

Gebruik makend van geavanceerde technieken en maar liefst 1200M2 aan projecties, wordt het publiek meegezogen in een avontuur dat zijn weerga niet kent.

Tevens beschikt MAD over de meeste Virtual Reality stations ter wereld, waarbij men tijdens deze beleving letterlijk meevaart over de Nijl, het hart van de Pyramides betreedt, de graftombes kan aanraken en de beroemde tempels van Abu Simbel en Ramses II tot leven komen. Tijd en ruimte lijken geen enkele betekenis meer te hebben bij “Tutankamon – Cosas Maravillosas”.

 

Deze baanbrekende tentoonstelling zal onze blik op de geschiedenis van Egypte op unieke wijze verruimen maar zeker ook onze fantasie prikkelen. Dat geldt vooral ook voor de “jonge archeologen” onder ons, die zelf als heuse schatgravers in het oude Egypte op zoek kunnen gaan naar de kostbaarheden uit de graftombes en op allerlei interactieve manieren zelf de hoofdrol spelen in hun eigen avonturen in de overige expositieruimtes in MAD.

 

Sinds de première zijn er in Madrid al meer dan 200.000 kaarten verkocht en komend jaar zal de expositie zijn vleugels uitslaan en openen in o.a. Wenen, Hamburg, Stuttgart en Mexico-stad.

 

Voor kaarten en meer info: www.madridartesdigitales.com

 

Neem voor zakelijke- en persaanvragen contact op met info@stardustbv.nl.

bottom of page