top of page

Poster Wereldkerstcircus 2019-2020 Voorgesteld

Goed circus is kunst en heeft al meer dan honderd jaar talrijke kunstenaars, beeldhouwers en schilder geïnspireerd. Kees van Dongen, Toulouse Lautrec, marc Chagall en Picasso waren vaak te vinden rond de piste om het circusgebeuren vast te leggen. De affiches van het wereldberoemde en oer Amsterdamse Wereldkerstcircus in Carré zijn een ode geworden aan deze circuskunst. Zowat het halve rijksmuseum prijkte reeds op deze prestigieuze affiches die rond de kerstperiode onze hoofdstad sieren.Stardust stelde vandaag een nieuwe ode aan Carré én Nederland vandaag aan het publiek voor.


"Ik ben de gelukkige die de affiche van dit jaar heeft mogen ontwerpen en voelde dat het mijn opdracht was bij dit 35-jarig jubileum om de ziel van Oscar Carré te vatten en de boodschap te gaven dat we klaar zijn voor de volgende 132 jaar!" vertelt maker Jasper Gasia. "Het werk (dat ik ‘Rêve en Couleur – Oscar & Walzertraum’ heb genoemd -vrij vertaald: ‘droom in kleur’-) is gebaseerd op het bekende portret van Emiel Volkers uit 1887."


Volker's schilderij is een tijdloos beeld dat elk jaar tijdens de Kerst over de piste van Carré waakt. Net als de circuskunst én Nederland zelf is het na 132 jaar kleurrijker, veelzijdiger en dieper dan ooit! Onze dagdagelijkse uitdagingen zijn alleen maar groter geworden sinds de tijd dat Oscar & zijn favoriete paard Walzertraum doorheen de piste draafden. Dat geldt ook voor de circuskunst zelf die sneller evolueert dan ooit.


Het 35-jarig jubileum van het Wereldkerstcircus wordt dit jaar gevierd met het grootste programma ooit. Een van de hoogtepunten is het Royal Circus Gia Eradze dat voor fabelachtige tableaus zal zorgen. Alle info en tickets via www.wereldkerstcircus.nl
Comentários


bottom of page