top of page

Nergens is circus mooier dan in Carré!

Familie entertainment van wereldniveau

Na een afwezigheid van precies 1080 dagen vieren wij vanaf woensdag 21 december in het Koninklijk Theater Carré met een groots programma met zo’n 100 medewerkenden de feestelijke terugkeer van het Wereldkerstcircus. Het Wereldkerstcircus is onbetwist het familiefeest van het jaar. De 36ste editie van deze kersttraditie maakt de zo bejubelde naam van het Wereldkerstcircus meer dan waar! Al die jaren is het ook terecht het internationaal meest bezochte kerstcircus in ons land met zeker ook het meest bekroonde programma, Het maakt met de vele Gouden clowns onderscheiden acts zijn naam Wereldkerstcircus waar. Ook dit jaar staan er wereldrecords en wereldpremières op het programma met vele wereldsensaties!


De Gouden Clown – de hoogste circusonderscheiding ter wereld werd op het komende programma toegekend aan Florian Richter, die eigenaar en directeur is van zijn eigen Hongaarse Staatscircus. Florian heeft hier in Carré de legendarische Fredy Knie Jr opgevolgd die twee jaar geleden afscheid nam van de piste. Florian presenteert zijn prachtige grote vrijheidsdressuur met paarden. Net als de familie Knie is ook Florian’s familie actief in de piste. Zo toont zijn 21-jarige zoon Kevin een waar wereldrecord door het nieuwe programma te openen met de spectaculaire Hongaarse Post met 25 paarden en met zijn grootste springplanknummer van Europa, dit jaar met Goud bekroond op het 14e Internationale Circusfestival van Boedapest en dat in januari is uitgenodigd op het prestigieuze Circusfestival van Monte Carlo. Maar eerst ziet men deze act met duizelingwekkende salto’s en huizenhoge sprongen in Carré!


Een clown is traditioneel de ziel van het circus. In Carré maakt nu Henry “The Prince of Clowns” zoals hij wordt genoemd zijn debuut. Henry is – wat ook een eis is voor een familiefeest- een clown voor jong en oud, waarbij de lach hoogtij viert! Hij is eigenlijk een multi-talent want met zijn eigen The Ayalas presenteert hij ook nog een sensationeel hoge draad-act waarbij hij ook zelf als een ware ster schittert met riskante stunts op grote hoogte.


Spraakmakende acts zijn ook altijd een onderdeel van het Wereldkerstcircus. Dit jaar zijn dit o.m. de beeldschone Lucky Hell, de enige grote vrouwelijke zwaardslikster ter wereld. Een act waarbij men de adem kan inhouden, maar met haar charmante presentatie wordt het toch topentertainment! Sensationeel zijn ook de Luna Girls uit Las Vegas met hun spannende luchtacrobatiek waarbij schoonheid en sensatie samensmelten!


Bijzonder is het optreden van jongleer legende Kris Kremo, die nu al ruim 50 jaar in de hele wereld schittert, jarenlang ster was van het Parijse Lido en de topshows in Las Vegas. Hij presenteert nu met trots in zijn duo- optreden zijn zoon Harrison met de act, waar hij met wijlen zijn vader Bela Kremo zijn wereld carrière begon. Zo blijft de Kremo- legende springlevend. Grondacrobatiek is er van de Kolev Sisters die daarmee Goud wonnen op het Nikulin Circus Festival in 2019. Als kroon op alle sensationele luchtacts die al 36 jaar in Carré schitterden is daar het veel bekroonde luchtduo Flash of Splash. Bij elkaar top familie entertainment op wereldniveau. Nergens is circus mooier dan in Carré!


Van 21 december 2022 t/m 8 januari 2023 Koninklijk Theater Carré
コメント


bottom of page