top of page

Verkoop 36e Wereldkerstcircus Carré gestartHet 36ste Wereldkerstcircus viert vanaf 22 december 2021 t/m 9 januari 2022 - na alle Corona perikelen - de feestelijke terugkeer met een waar Gouden Clown Festival.


De Gouden Clown is de Oscar van de internationale circuswereld, welke jaarlijks wordt toegekend tijdens het Circusfestival van Monte Carlo, waar tientallen acts strijden om de eer.

Naast alle overige bekroonde nummers, zijn er maar liefst 3 Gouden Clown acts te bewonderen.


Zoals de charismatische Flavio Togni, directeur van zijn eigen American Circus in Italië, die met zijn grote vrijheidsdressuur met 21 paarden de Gouden Clown won.

Flavio was jaren de grote ster van The Greatest Show on Earth van Ringling Brothers and Barnum & Bailey en maakt nu zijn debuut in Carré, dat met de dressuurkunst van de Familie Knie de afgelopen decennia een wereldnaam opbouwde.

Flavio past bij deze rijke traditie, die anno 1887 werd begonnen door Oscar Carré.


Tweede Gouden Clown winnaar is Bello Nock – door Time Magazine uitgeroepen tot de beste clown ter wereld.

Bello is een ware actieclown met slapstickachtige stunts ȧ la zijn idool Buster Keaton.


Uit Japan verwelkomen wij de Gouden Clown winnaar van het Circus Festival van Monte Carlo 2020. Ronduit adembenemend zijn de Martinez Brothers met hun Icarische spelen in de nok van Carré.

Het is een tot nu toe nooit gepresenteerde en geëvenaarde topprestatie; een wereldprimeur, die de naam Wereldkerstcircus meer dan waar maakt.


Vrolijkheid en vaardigheid gaan hand in hand bij een andere bekroonde act The Wedding, waarbij de Russische bruid als het ware door de bruiloftsgasten de lucht in gelanceerd wordt en razend knappe capriolen worden uitgevoerd.

Poëzie en jongleerkunst voegen zich tot een eenheid tijdens het weergaloze optreden van Victor Kee, ster uit Cirque du Soleil en vele malen onderscheiden op internationale festivals.

Uniek in de wereld en eveneens talrijke malen bekroond zijn de mannen van Strahlemann & Söhne; een op het eerste gezicht traditioneel optreden met een zeer verrassende wending.

Bekroond in Monte Carlo is ook Alessio, wiens liefde voor zijn papegaaien zichtbaar wordt door de eenheid die hij met z’n vogels vormt, welke vrij vliegen boven het publiek in Carré.

Onderscheiden is ook het duo The Same dat een wereldpremière laat zien op het gebied van acrobatiek, waarvan we het geheim en het verrassende slot niet willen onthullen.

Het duo Stauberti, winnaar van de Zilveren Clown in 2019, verrast in dit programma met een perche-nummer op een éénwieler, waarbij hoog in de nok van Carré gebalanceerd wordt door Stauberti ’s beeldschone eega.

Uit Moskou komt het bekroonde hondennummer van Komisarenko. Met prachtige, grote koningspoedels een feest voor jong en oud!

Parterre-acrobatiek van wereldklasse biedt de bekroonde act Solys – naast prestaties ook een poëtisch hoogtepunt!

Het jonge Russische duo Our Story maakt indruk aan de Chinese mast, waarbij zij zelfs hun Aziatische vakbroeders imponeerden.

Het sympathieke koppel heeft deze 2000 jaar oude act een facelift gegeven en scoorde hiermee eremetaal tijdens de grote festivals.


Een figuurlijk en letterlijk hoogtepunt is de legendarische 7 mans – piramide op de Hoge Draad van de in Monte Carlo onderscheiden groep The Gerlings uit Colombia. Onlangs won dit spectaculaire nummer nog Goud op het grootste circusfestival van Italië: Latina.

Zo maakt het Wereldkerstcircus met Wereldpremières, Wereldrecords en Wereldklasse zijn naam waar en is het al 36 jaar hét familiefeest bij uitstek.

Voor het eerst sinds lange tijd weer samen met de familie schateren - huiveren - genieten - bewonderen … in de mooiste tijd van het jaar in het mooiste theater van Nederland.


Want: Nergens is Circus mooier dan in Carré!


Reserveer op: www.carre.nl
Comentários


bottom of page