top of page

Record aantal bezoekers voor Wereldkerstcircus Carré

Het 36e Wereldkerstcircus in Koninklijk Theater Carré heeft dit jaar een record aantal bezoekers getrokken. Met meer dan 66.000 verkochte kaarten en een gemiddelde zaalbezetting van meer dan 99% zijn alle 44 voorstellingen uitverkocht.Al jaren is het Wereldkerstcircus hét familie uitje voor tijdens de kerstvakantie waarbij familie en dierbaren samen genieten van de top van de internationale circuswereld.


Henk van der Meijden, directeur Stardust Circus International:

“We zijn blij dat deze traditie na 36 jaar nog altijd springlevend is en nu een nieuw record boekt! Dat komt niet alleen door het hoge niveau van het wereldprogramma, maar ook omdat nu meer dan ooit heel veel jonge mensen ontdekken dat top circus voor iedereen een feest kan zijn!”

Madeleine van der Zwaan, directeur Koninklijk Theater Carré:


“We zijn ongelooflijk blij te zien dat het publiek weer zo massaal geniet van het Wereldkerstcircus. Na twee jaar afwezigheid is het fijn om te zien dat families en dierbaren in de kerstperiode weer samen tijd door kunnen brengen in het theater.


Het Wereldkerstcircus kende deze editie jaar maar liefst twee wereldrecords, beide uitgevoerd door de 21-jarige Kevin Richter, zoon uit de bekende circusfamilie Richter. Het eerste record bracht hij met de Hongaarse Post, een paarden act waarbij hij staand op twee paarden 18 paarden aan teugels door de piste leidt. Het tweede wereldrecord van Kevin zette hij neer met zijn zelf opgerichte springplankgroep. Het Wereldrecord dat, net als de Hongaarse Post, officieel is vastgelegd in het Guinness Book of Records behelst 11 achterwaartse salto’s door de lucht naar een zeven meter hoge stoel!


In december keert het Wereldkerstcircus terug in Koninklijk Theater Carré voor de 37e editie.


Comments


bottom of page