top of page

Immersive Tutankhamun beleeft Première in Madrid

100 jaar geleden werd zijn graf ontdekt. Na het enorme succes van de tentoonstelling over het leven en werk van Gustav Klimt in ons Digital Arts Centre in Madrid kondigt Stardust International nu haar tweede immersive art productie aan over de verborgen geschiedenis van Tutankhamun; REY TUT.Op 4 November 2022 is het precies 100 jaar geleden dat archeoloog Howard Carter na zijn jarenlange zoektocht eindelijk de graftombe van Tutankhamun ontdekte.

Deze bijzondere gebeurtenis zal worden gevierd met een buitengewone tentoonstelling waarin de geheimen van het oude Egypte en zijn fameuze farao zullen worden ontrafelt als nooit tevoren.

In de prachtige Matadero, midden in het centrum van Madrid, is Madrid Artes Digitales – ofwel MAD - gevestigd. In dit historische gebouw stapt het publiek straks in de betoverende wereld van King Tut, de jonge Farao, wiens leven tot ieders verbeelding spreekt.

Gebruik makend van geavanceerde technieken en maar liefst 1800M2 aan projecties, wordt het publiek meegezogen in een avontuur dat zijn weerga niet kent.

Tevens beschikt MAD over de meeste Virtual Reality stations ter wereld, waarbij men tijdens deze beleving letterlijk meevaart over de Nijl, het hart van de Pyramides betreedt, de graftombes kan aanraken en de beroemde tempels van Abu Simbel en Ramses II tot leven komen. Tijd en ruimte lijken geen enkele betekenis meer te hebben bij “REY TUT”.

Het zal onze blik op de geschiedenis van Egypte op unieke wijze verruimen maar zeker ook onze fantasie prikkelen. Dat geldt vooral ook voor de “jonge archeologen” onder ons, die zelf als heuse schatgravers in het oude Egypte op zoek kunnen gaan naar de kostbaarheden uit de graftombes en op allerlei interactieve manieren zelf de hoofdrol spelen in hun eigen avonturen in de overige expositieruimtes in MAD.

Een avontuur dat wij vanaf 4 november aanstaande dagelijks groots zullen vieren.

Voor kaarten en meer info: www.madridartesdigitales.com


bottom of page